Chyba nie znam nikogo, kto nie lubiłby zapachu bzów. W sezonie wielu traci dla niego głowę i w dużych naręczach zaprasza piękne kwiaty do domowych wazonów. Szczęśliwi ci, który mają bez we własnych ogrodach :D W tym roku postanowiłam cały jego zapach skumulować w bzowym syropie. Naprawdę pachnie obłędnie! Ma wyraźny kwiatowy posmak, a to dzięki kilkudniowemu leżakowaniu w lodówce. Wtedy nabiera smaku, przepięknego koloru i całej reszty wiosennej bzowości :) Jeżeli znajdziecie gdzieś jeszcze ładne kwiatostany, ... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)