Dżem wiśniowo-kakaowy

Dżem wiśniowo-kakaowy

Dżem wiśniowo-kakaowy

Sezon na wiśnie wciąż trwa, dlatego nadeszła teraz pora na zrobienie przepysznych dżemów na cały rok. Nie byłam bym jednak sobą gdybym czegoś nie dodała od siebie. W tym wypadku jest to kakao. Niby nie jest to duża ingerencja, a jednak zmienia nieco smak dżemu. Dżem wiśniowo-kakaowy smakiem i aromatem przypomina znane wszystkim czekoladki. W dżemie wiśniowo-kakaowym zostało zamknięte smaki i aromaty lata. Dżem o tak niezwykłym połączeniu na pewno zagości u mnie w spiżarni za rok. Składniki: 1 kg wiśni 460-500 g cukr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, wiśnia, słoik, przetwory, ciasto wiśniowe, ciasto kakaowe

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.