Surówka z czerwonej kapusty z daktylami i morelami do obiadu

Surówka z czerwonej kapusty z  daktylami i morelami do obiadu

Surówka z czerwonej kapusty z daktylami i morelami do obiadu

Jak mówi mądre przysłowie "potrzeba jest matką wynalazku". Tak było w moim przypadku, gdy robiąc tę surówkę, zorientoałam się, że w domu nie mam rodzynek. Spojrzałam do słoików, a tam daktyle, śliwki i morele. Śliwek nie użyłam, bo wydały mi się zbyt kwaśne, ale pozostałe owoce zgrały się idealnie ze smakiem kapusty. Składniki: 1 główka czerwonej kapusty (moja miała 750 g) 1 średnia czerwona cebula 5 suszonych daktyli 5 suszonych moreli 1 łyżka miodu 3 łyżki octu jabłkowego 3 łyżki oliwy ½ łyżeczki przyprawy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, śliwka, piernik, miód, cebula, surówka, czerwona kapusta, słoik, kanapka, kanapki, kurczak, obiad, filet z kurczaka, kurczak w miodzie, surówka z kapusty, surówka z czerwonej kapusty, kurczak ze śliwkami, gotowany kurczak

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.