Ajvar - pasta z papryki i bakłażanów

Ajvar - pasta z papryki i bakłażanów

Ajvar - pasta z papryki i bakłażanów

Ajvar, czyli pasta z papryki i bakłażanów, na całych Bałkanach jest niezastąpionym dodatkiem do pieczonych mięs. Doskonale sprawdzi się jednak także na kanapkach z wędliną czy serem - zamiast ketchupu. W sieci znajdziecie wiele przepisów na ajvar, różniących się zarówno proporcjami papryki i bakłażanów, jak i dodatkami do pasty. Mój ajvar jest mocno paprykowy, z wyraźnym posmakiem ziół, ale radzę Wam eksperymentować, by opracować skład, który będzie najodpowiedniejszy dla Waszego podniebienia. Upieczoną papry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W SMAK

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Mariusz WachowiczMariusz Wachowicz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, mielone, czosnek, pasty, pasta, zupa pomidorowa, miód, pieczenie, duszone, ser, słoik, kanapka, kanapki, warzywa, dodatki do mięs, mielone z warzywami, ketchup pomidorowy, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z W SMAK

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.