Ogórkowa

Ogórkowa

Ogórkowa

Tradycyjna rodzinna zupa ogórkowa gotowana na wołowinie lub łopatce. Osobiście wolimy łopatkę lecz zupa wyjdzie równie smaczna na wołowinie. Nie wymaga wielu umiejętności kulinarnych, a smakiem zachwyci wszystkich.  * 500g łopatki lub wołowiny * słoik kiszonych ogórków * marchew  * pietruszka * seler (3cm x 6cm x 1.5cm) * 3 litry wody * 4 duże ziemniaki * wegeta, pieprz, liść laurowy * 3 łyżki śmietany * 2 łyżki mąki Mięso pokrojone w mniejsze kawałki, gotujemy w 3 litrach wody przez 30 minut. Po t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Klasyka Gotowania

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.