Przepis na : obiad
Idealne połączenie łososia i jakże delikatnego sandacza. Podanego z sosem beurre blank i purre z kukurydzy. Do tego surówka z lekkim pazurem. Eksplozja smaku w każdym kęsie. Niebanalne, finezyjnie i zgodne z zasadą efektu WOW. Składniki: 400 g filetu z sandacza 400 g filetu z łososia ok 100 ml śmietany 36 % (rzadkiej) sól biały pieprz puszka kukurydzy czosnek (do smaku) ok 1 łyżki masła klarowanego ok 100 g ziemniaków k... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...