Syrop truskawkowy z nutą anyżu

Syrop truskawkowy z nutą anyżu

Syrop truskawkowy z nutą anyżu

Wspaniały aromat truskawek i anyżu Składniki: • 3 kg truskawek, • 1,5 kg cukru, • 1 l wody, • 2 gwiazdki anyżu, Sposób przygotowania: 1. Z wody i cukru ugotować syrop. Do gorącego syropu włożyć  truskawki i anyż. Gotować na wolnym ogniu, aż truskawki puszczą sok,  który zlewam do wyparzonych słoików. Truskawki nadal smażę i robię z nich dżem. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W królestwie smaków Beaty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Beata12Beata12

Gotuję dla rodziny. Moje największe pasje to pieczenie,gotowanie i wymyślanie różnych potraw oraz fotografowanie.
Prowadzę bloga kulinarnego : http://wkrolestwiesmakow.blogspot.com/
oraz zapraszam na stronę na facebooku : https://www.facebook.com/pages/W-kr%C3%B3lestwie-smak%C3%B3w-Beaty/376942602470849?ref=hl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawka, truskawki, słoik, napój, przetwory

Inne przepisy z W królestwie smaków Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.