Pikantna ognista oliwa domowa z chili

Pikantna ognista oliwa domowa z chili

Pikantna ognista oliwa domowa z chili

Dostałam piękne wysuszone papryczki chili od Owocowego Raju i nie była bym sobą, gdybym czegoś z nimi nie przygotowała:). Robiąc sos do mięsa wpadłam na pomysł, aby zamiast dodawać suszoną papryczkę chili przygotować z niej pikantną oliwę, którą będę mogła wykorzystać do smażenia czy sałatek. Banalnie prosty sposób na domową ognistą oliwę z chili! Składniki: 1 dag suszonej papryczki chili  120 ml oleju lub oliwy W małym słoiku układam papryczki i zalewam je oliwą. Zakręcamy i odstawiamy na 10-14 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.