Chutney śliwkowy z czosnkiem i chili

Chutney śliwkowy z czosnkiem i chili

Chutney śliwkowy z czosnkiem i chili

11 sierpnia - pierwsze urodziny mojego bloga! I trochę na przekór wszystkiemu zamiast na słodko będzie na wytrawnie.  Jestem pewna, że Wam zasmakuje ;) Piękny zapach, idealny kolor, niepowtarzalny smak!  Znakomity do serów, wędlin, mięs, kanapek... na śniadanie, obiad i kolację. Niezastąpiony i ulubiony chutney z sezonowych owoców - na pierwszy rzut śliwka z chilli, cebulką, czosnkiem i miodem.  Chutney śliwkowy z chili  -  1 kg świeżych śliwek węgierek ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sajkofanka smaku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.