Zerwałam dzisiaj z krzaczków ostatnie papryki, żeby je wykorzystać znalazłam w zeszycie przepis na paprykę w przecierze pomidorowym tak dawno jej nie robiłam a jest pyszna. Bez większego zastanowienia wzięłam się do przygotowania tej pysznej papryki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1,5 kg papryki 3 duże cebule Zalewa: 1 mały koncentrat pomidorowy 190g ( około 7 łyżeczek) 1/2 szkl octu 10% 1/2 szkl wody ( można troszeczkę więcej 3/4 szkl) 1/2 szkl oleju 5 łyżek cukru 1 łyżka soli 4 ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...