Sos chilli słodko-ostry do słoików

Sos chilli słodko-ostry do słoików

Sos chilli słodko-ostry do słoików

Uwielbiam sos chiński słodko ostry-zawsze mam taki w lodówce bo często doprawiam nim różne dania-lub zwyczajnie  polewam nim tosty-tym razem postanowiłam zrobić swój zainspirowana internetem-wyszedł naprawdę pyszny i do tego prawie nic nie kosztuje w przeciwieństwie do sklepowego.Polecam..... Składniki na ok 2 małe słoiczki:  2 papryczki chili,  3 ząbki czosnku,  1/3 szklanki cukru,  300 ml wody,  2 łyżeczki mąki ziemniaczanej,  1/3 łyżeczki soli,  100 ml octu. łyżeczk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Swojskie jedzonko

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.