Jabłecznik

Jabłecznik

Jabłecznik

   Tradycyjny jabłecznik, choć troszkę zmodyfikowany.Ok. 2 kg jabłek obieramy, tarkujemy, dosładzamy do smaku i zagotowujemy w garnku(należy uważać, aby ich nie rozgotować, czyli w momencie zagotowania zdejmujemy garnekz ognia).Odcedzamy sok.Możemy też wykorzystać gotowe jabłka na szarlotkę ze słoika.   Zagniatamy kruche ciasto:-1,5 szklanki mąki pszennej-0,5 szklanki cukru pudru-10 dkg margaryny-1 jajko-aromat śmietankowy-łyżeczka proszku do pieczeniaWszystkie produkty wkładamy do miski,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Autor

MaminekMaminek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, tarta, tarta z jabłkami, ciasto, placki, sok, jajko, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, słoik, szarlotka, jabłecznik, syrop, szarlotka z jabłkami, ciasta z jabłkami, placki z jabłkami, jabłka pieczone, pieczone jabłka

Inne przepisy z Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.