Kabaczkowa ikra na zimę.

Kabaczkowa ikra na zimę.

Kabaczkowa ikra na zimę.

 O ikrze z kabaczka dowiedziałem się z jakieś dwa lata temu i wtedy to dla mnie była nowina, którą musiałem obowiązkowo wypróbować. Kiedy spróbowałem ją zrobić udała się po prostu idealna. Była bardzo smaczna i naprawdę smakowała jak ikra z kabaczka, bo były odczuwalne małe, trochę twarde grudki.  Ikra z kabaczka jest idealna jako przekąska z kromką chleba lub jako przystawka. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 1 kg kabaczka 1 duża cebula 150 g sosu pomidorowego ząbek czosnku 2 łyżki octu łyżk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Łukasza

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Lukash_pLukash_p

Witam!
Jestem Łukasz, mam 14 lat i mieszkam na Litwie. Od samego dzieciństwa, czyli od 6 lat pasjonuję się kuchnią i gotowaniem, a od 23 grudnia 2013 roku prowadzę bloga poświęconego mojej pasji. W kuchni lubię proste i szybkie w przygotowaniu dania, ale najbardziej uwielbiam ciasta i desery, kiedy je robię nawet nie zwracam uwagi na czas.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciekawe przepisy, sałatki, sałatka, sernik, cebula, pieczenie, sos pomidorowy, deser, desery, ciasto, sosy, zupa pomidorowa, duszone, słoik, lekka, mielone, przystawki, przekąska, chleb, polewa, przetwory, przekąski, serniki na zimno, sos do mielonego , smaczna sałatka, pieczeń z mielonego, lekkie sałatki, chleb mieszany, sernik pieczony

Inne przepisy z Kuchnia Łukasza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.