Czy ktoś coś wspominał, że warstwowa sałatka dobrze prezentowałaby się w pucharku ? Takiej sugestii Marzeny nie mógłbym przecież zignorować! No i ma dziewczyna rację - sałatka w pucharku rzeczywiście wygląda całkiem całkiem ;) Oczywiście: w jednym dużym naczyniu robiłoby się ją łatwiej niż w takich indywidualnych porcjach, ale wyobraźcie sobie przyjęcie, gdzie każdy dostaje swój tęczowy pucharek - efekt byłby świetny! Tak się też przeważnie składa, że jedzenie sympatycznie wyglądające również nieźle smakuje.... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...