Kiszone mocno, małosolne, surowe, gruntowe, korniszonki! Ja je wszystkie uwielbiam! Dlatego w tym roku postanowiłam zmierzyć się z własnoręczną małosolną kiszonką wg przepisu moich rodziców. Wyszły bardzo dobre! Zapraszam po przepis. Co potrzeba: - 1 kg ogórków gruntowych - 2 litry przestudzonej ugotowanej wody - koper, 3 główki czosnku, 5cm świeży chrzan (może być gotowa wiązka dostępna w sklepach) - 2 łyżki soli Do kamiennego naczynia, słoika lub garnka przelewamy wodę, dosypujemy soli i mocno mieszamy. Do... czytaj dalej...
Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować, eksperymentować, karmić :) Witam wszystkich na moim blogu i życzę smacznego!