Przepis na : śniadanie
Jeśli mowa o szybkim i ciepłym vege śniadaniu to pierwsze do głowy przychodzi mi jajko. Ostatnio testowałam wiele wersji omletów, od tych najzwyklejszych klasycznych z dodatkiem pieprzu do tych bardziej urozmaiconych z dodatkiem warzyw i kolorowych przypraw. Dziś rano kombinowałam dalej, wyszło aromatycznie i z charakterem, a to dzięki wyrazistym dodatkom: kolendry, czosnku oraz kminku. Składniki (syte śniadanie dla dwóch osób) - 4 jajka - pół pomidora - ćwierć czerwonej papryki - łyżka błonnika naturalnego (babka p... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować, eksperymentować, karmić :) Witam wszystkich na moim blogu i życzę smacznego!