Mus pomidorowy

Mus pomidorowy

Mus pomidorowy

Przepis na : obiad

Co roku sadzę dużo pomidorów i przetwarzam je w różne formy  By cieszyć się ich smakiem przez całą zimę  Oto jedna z nich mus z pomidorów mocno dojrzałych w słońcu Składniki • pomidory bardzo mocno dojrzałe Sposób przygotowania 1. • Pomidory naciąć w krzyż sparzyć w wrzątku,obrać ze skórki wycisnąć  sok i wyciągnąć pestki Sam miąższ przełożyć do garnka zmiksować blenderem zagotować  Gorący mus przełożyć do słoików zakręcić pasteryzować 20 minut od zagotowania ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W królestwie smaków Beaty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Beata12Beata12

Gotuję dla rodziny. Moje największe pasje to pieczenie,gotowanie i wymyślanie różnych potraw oraz fotografowanie.
Prowadzę bloga kulinarnego : http://wkrolestwiesmakow.blogspot.com/
oraz zapraszam na stronę na facebooku : https://www.facebook.com/pages/W-kr%C3%B3lestwie-smak%C3%B3w-Beaty/376942602470849?ref=hl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mus, słoik, przetwory, obiad

Inne przepisy z W królestwie smaków Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.