Przepis na : obiad
Co roku sadzę dużo pomidorów i przetwarzam je w różne formy By cieszyć się ich smakiem przez całą zimę Oto jedna z nich mus z pomidorów mocno dojrzałych w słońcu Składniki • pomidory bardzo mocno dojrzałe Sposób przygotowania 1. • Pomidory naciąć w krzyż sparzyć w wrzątku,obrać ze skórki wycisnąć sok i wyciągnąć pestki Sam miąższ przełożyć do garnka zmiksować blenderem zagotować Gorący mus przełożyć do słoików zakręcić pasteryzować 20 minut od zagotowania ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Gotuję dla rodziny. Moje największe pasje to pieczenie,gotowanie i wymyślanie różnych potraw oraz fotografowanie.
Prowadzę bloga kulinarnego : http://wkrolestwiesmakow.blogspot.com/
oraz zapraszam na stronę na facebooku : https://www.facebook.com/pages/W-kr%C3%B3lestwie-smak%C3%B3w-Beaty/376942602470849?ref=hl