Dynia słodzona

Dynia słodzona

Dynia słodzona

Ciąg dalszy dyniowej niedzieli;)))Składniki:1 kg miąższu dyni (oczyszczonej z pestek i skóry)sok i otarta skórka z cytryny600 g cukrupo 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, tłuczonych goździkowpo 4-5 ziarenek pieprzu i ziela angielskiegoPrzygotowanie:dynię kroimy w dość dużą kostkę, wrzucamy na lekko osolony wrzątek i gotujemy 1 minutęwyjmujemy łyżką cedzakową a do wywaru wrzucamy pieprz, ziele i cukier, mieszając, gotujemy około 3-4 minutydodajemy cynamon, goździki, otartą skórkę i sok z cytryny, przykrywamy i go... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioły w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.