W zeszłym roku obiecałam sobie, że chciałabym porobić więcej przetworów, nauczyć się fajnych dżemów, konfitur, marmolad, ale również fajnych pikli czy innych słoiczkowych skarbów. Nie mam miejsca gdzie tego przechowywać, ale będę robiła choć na bieżące zużycie! Kiedy pojawiły się w sklepach czerwone pomarańcze szukałam jakiś przepisów i znalazłam kilka, z których wybrałam ten, który najbardziej mi odpowiadał. Trafiło na Marthę Stewart , choć wprowadziłam małe zmiany. Marmolada jest przepyszna! Pol... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...