Grzyby w zalewie miodowo-octowej

Grzyby w zalewie miodowo-octowej

Grzyby w zalewie miodowo-octowej

Bardzo lubię październik ze względu na grzybobranie. Ostatnie były mega udane i wszystkie fajne małe podgrzybki i maślaczki wylądowały w słoiczkach. Będzie na zakąskę :) Składniki: oczyszczone grzyby leśne Proporcje zalewy: 2 szklanki wody 1/2 szklanki octu 10% 2 łyżki cukru 2 łyżki miodu 1 łyżka soli Do każdego słoiczka: 1/2 łyżeczki gorczycy 1 liść laurowy kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu krążek cebuli Sposób wykonania: 1. Oczyszczone grzyby wrzucamy na gotujący się wrzątek z dodatkiem soli ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję