Uwielbiamy robić wszystko od podstaw. Tym razem postawiliśmy na zakwas na żur. Wyszło mega pysznie <3 Przepis zaczerpnięty od Kardamonovy ;) Składniki 7 łyżek mąki razowej (2000) 900 ml ciepłej wody 3 ząbki czosnku 5 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren czarnego pieprzu 2 liście laurowe Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Do miski wsypujemy mąkę, zalewamy gorącą wodą, dokładnie rozrabiamy. Wrzucamy obrane ząbki czosnku, rozgniecione. Liście laurowe, zi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...