Pasztet z królika - tradycja mojej rodziny

Pasztet z królika - tradycja mojej rodziny

Pasztet z królika - tradycja mojej rodziny

Pasztet z królika odświętna i nie tylko. Kiedyś mój tata hodował króliki, dziś od czasu do czasu jedynie kupujemy mięso od dobrego gospodarza. Pamiętajmy, że to mięso jest bardzo zdrowe. Pomyślcie co jada świnka a co króliczek ? :-P Propozycja podania pasztetu: z rukolą, tureckimi daktylami oraz żurawiną, wszystko polane sosem balsamicznym. Mniam...Już czuję święta :) Składniki:mięso z 1 królika u mnie 1,5 kgpół kilograma surowego boczkupół kilograma słoninypół kilograma drobiowej wątróbkiplus podroby z królikaw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

Małgorzata Kwiatkowska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

królik, pasztet, mięso, przepisy na święta, żurawina, zdrowe przepisy, sosy, rukola, boczek, mięsa pieczone, wątróbka drobiowa, drobiowe, mielone, mięso mielone, rosół, słoik, wielkanoc, pasztet z wątróbki drobiowej, boczek w sosie, sos do jajek, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, jajka na święta, sos do mielonego , pieczony boczek

Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.