Leczo z cukinii i bakłażana

Leczo z cukinii i bakłażana

Leczo z cukinii i bakłażana

Sezon na cukinię uznaję za otwarty. W ogrodzie dojrzewają żółte cukinie - niestety zielone są jeszcze małe, gdyż były przysmakiem dla ślimaków. Podjęłam trzecią próbę wyhodowania zielonej cukinii. Mam nadzieję, że tym razem się uda. Składniki: 1 cukinia 1 bakłażan 1 marchewka 1 cebula ( dałam czerwoną ) Pęczek pietruszki Puszka pomidorów lub świeże bez skóry 1 kiełbasa typu podwawelska lub inna albo różne ( można zrobić wersję bezmięsną ) 1 pojedyncza pierś z kurczaka Kilka pieczarek papryka mielona Sól, p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, papryka, kiełbasa, marchewka, pierś, mielone, piersi, pieczarki, kurczak, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, słoik, mięso, dania mięsne, kurczak z pieczarkami, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, mielone pieczarki, kurczak z papryką , przetwory, pierś z kurczaka w pomidorach, kurczak z czosnkiem, kiełbasa w słoikach, cukinia na zimę, mięso duszone, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, uda z kurczaka, mięso mielone, dania bez mięsa

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.