Chrupiące ogórki małosolne

Chrupiące ogórki małosolne

Chrupiące ogórki małosolne

Trzeszczą w zębach aż miło!   Są dla mnie zwykle praktyką sztuki cierpliwości - zawsze, ale to zawsze mam ochotę je wyjeść już następnego dnia i ciężko jest mi pozwolić im się porządnie przekisić.Podstawa całego sukcesu ogórków małosolnych jest dobra zalewa! Zapewnia chrupiące, pachnące, aromatyczne ogórki. Dodatki (oprócz tych podstawowych: koper, chrzan, czosnek, gorczyca) mogą być wedle uznania. Koneserzy korzystają jeszcze z liści dębu, porzeczki, wiśni czy innych potpourri. Mój przepis jest Kla... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Grunt to przepis!

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

aaasikkkaaasikkk

Zdecydowałam się całkiem niedawno na założenie bloga kulinarnego: ---http://grunttoprzepis.blogspot.com/---

Jego zamysłem jest prowadzenie swoistego wirtualnego notatnika kulinarnego, składającego się TYLKO ze sprawdzonych przepisów na potrawy, które ZAWSZE wychodzą i ZAWSZE rewelacyjnie smakują.

Wcześniej służył mi ku temu zwykły notes z przepisami :) – ale ostatnio coraz częściej zaczyna mi brakować w nim wolnych kartek. Stąd przerzucenie się na wirtualne uwiecznianie dla potomności moich ulubionych przepisów i potraw ;)

Moje motto: gotowanie banalnie proste!

Sprawdź mnie!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, ogórek, ogórki małosolne, lekka, porzeczki, słoik, wiśnia, czosnek, koper, susz, przetwory, ogórki kiszone

Inne przepisy z Grunt to przepis!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Michał, 7 czerwca 2014 10:06:30

Mniam mniam. Uwi3lbiam małosolne... takie wczesne, nie za długo "odstane".

aaasikkk, 7 czerwca 2014 13:14:57

Heh, ja mam wieczny problem aby pozwolić im się "odstać" Też uwielbiam takie słabo ukiszone, wybierane z kamionki już następnego dnia. Pychota!!!