Kandyzowana skórka pomarańczy, bardzo aromatyczna i słodka, to idealny dodatek do ciast i ciasteczek. Nie tylko świątecznych, choć mi osobiście zapach pomarańczy zawsze przywołuje na myśl zimę i Boż e Narodzenie. składniki: skórka z 2 pomarańczy 6 łyżek cukru 6 łyżek wody wykonanie: Skórki pomarańczy moczę w zimnej wodzie około 24 godzin (nie dłużej, bo mogą zacząć fermentować). W tym czasie przynajmniej dwa razy zmieniam wodę. Obieram skórki bardzo dokładnie z białych części (inaczej będą gorzkie) i ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...