Suszone grzyby

Suszone grzyby

Suszone grzyby

W tym roku na brak grzybów narzekać nie można, bo jest ich zatrzęsienie w lasach i na bazarach.Warto zatem skorzystać z okazji i przygotować ich większy zapas, bo nie wiadomo, jaki będzie przyszły rok. Ja suszyłam borowiki i podgrzybki, które szczelnie zamknęłam w 6 dużych słojach litrowych i półtoralitrowych. Takie grzyby są niezastąpione do dań wigilijnych, ale nie tylko. Sosy czy zupy dzięki nim nabierają innego wymiaru i nawet najprostsze danie, smakuje wybornie. Jak suszyć grzyby? Metod jest kilka, prom... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, sosy, zupa, słoik, przetwory, zupa grzybowa

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.