Śmietanowo- galaretkowe wnętrze z jagodami ukryte pomiędzy dwoma biszkoptami. Dodatkowej słodyczy nadaje mu bita śmietana z utartą czekoladą. Składniki biszkopt (tortownica 21 cm) 3 jajka 3/4 szkl mąki 1/2 szk cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 400 g śmietany 18 % 1 galaretka agrestowa Gellwe 1 galaretka z owoców leśnych Gellwe 1 mały słoik jagód w soku 250 g śmietany 30 % 1 śmietanex Gellwe 1 cukier waniliowy Gellwe 2 łyżki utartej mlecznej czekolady 1. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i sto... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...