Bulion warzywny z pieczarkami

Bulion warzywny z pieczarkami

Bulion warzywny z pieczarkami

Przepis na : obiad

Buliony warzywne to podstawa wielu zup czy sosów. Często je lekceważymy, zastępując wodą lub – co gorsze – bulionem w kostkach (jeśli już musicie, używajcie tych eko). Buliony to esencje smaku. Sprawiają, że dania na nich przygotowane mają głębszy smak. Profesjonalni szefowie kuchni potrafią nawet gotować tzw. potrójne wywary (szczególnie wtedy, kiedy zamierzają użyć ich do przygotowania sosu), w których każdy kolejny zamiast wody, ma właśnie wcześniej ugotowany bulion (pierwszy bulion na wodzi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Delicja

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

mojadelicjamojadelicja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, marchewka, zupa, por , sosy, grzyby, seler naciowy, zupa pieczarkowa, słoik, zupa warzywna, dania obiadowe, mięso, wegańskie, obiad, zupa grzybowa, zupa z selera, pieczarki do obiadu, dania na gorąco, drugie danie, pieczarki w sosie, sos z grzybów , sos pieczarkowy, obiad na szybko, szybki obiad

Inne przepisy z Moja Delicja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.