DŻEM TRUSKAWKOWY

DŻEM TRUSKAWKOWY

DŻEM TRUSKAWKOWY

Do przygotowania dżemów od kilku używam środka żelującego do konfitur i dżemów. Taki dżem robi się szybko, ma intensywny kolor, owoce się nie rozpadają. Składniki: 2 kg świeżych truskawek 2 opakowania środka żelującego do konfitur i dżemów 600gram cukru Sposób wykonania: Tryskawki umyłam, obrałam z szypułek, pokroiłam na mniejsze kawałki. Dokładnie wymieszałam w garnku z dodatkiem środka żelującego,podgrzałam. Dodałam cukier,zagotowałam. Truskawki gotowałam przez około 2 minuty, po czym wyłączyłam ogień i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.