Pyszna marmolada z czerwonego grjepfruta dla wszystkich zwolenników tego owoca. Ma wyrazisty, cytrusowy smak, niestety pomimo długiego gotowania posmak gorzkawy pozostał. Na szczęście nie wszystkim to przeszkadza i znalazła swoich fanów Marmolada z czerwonego grejpfruta 2 średnie grejpfruty 1 spora cytryna (potrzeba 1/4 szkl świeżo wyciśniętego soku) 4 szkl cukru W dużym garnku zalać grejpfruty wodą (tak aby swobodnie pływały) i gotować na małym ogniu 2 godziny. Po tym czasie delikatnie odlać wodę i ostudzić (ja... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Znajdziesz tu przepisy, które z łatwością można przygotować w każdej kuchni. Miło mi będzie jeżeli ugotujesz coś z mojego przepisu. Podziel się ze mną informacją - sprawisz mi ogromną przyjemność. Witaj w Pieguskowej Kuchni