Domowy przecier pomidorowy bez pestek

Domowy przecier pomidorowy bez pestek

Domowy przecier pomidorowy bez pestek

Piękny sezon na pomidory. Można spokojnie wybierać w rodzajach i kolorach, a przede wszystkim ceny pomidorów są dość niskie. Można więc pozwolić sobie na ich przerób. U mnie na blogu kolejny przepis na przecier pomidorowy tym razem przecierany i bez pestek. Smakuje doskonale zarówno do picia jaki do zupy pomidorowej. SKŁADNIKI: 4 kg pomidorów 2.5  łyżki cukru  1 plaska łyżka soli WYKONANIE Pomidory wybieramy mięsiste, ponieważ są najbardziej wydajne do tego typu przetworów. Płuczemy i chwilę czekamy aż ob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchennym oknie Ewy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.