Pszenno-żytni chlebek na zakwasie

Pszenno-żytni chlebek na zakwasie

Pszenno-żytni chlebek na zakwasie

Przepis na : śniadanie

Składniki zakwas żytni, 350g mąka razowa żytnia, 200g mąka pszenna chlebowa, 600g woda, 650ml sól, 2 łyżeczki płatki owsiane, 2 łyżki Przygotowanie Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe miejsce na 12 godzin do wyrośnięcia. Po tym czasie przygotowujemy dwie keksówki (około 23x10cm), smarujemy masłem. Zwilżonymi dłońmi przekładamy ciasto, wyrównujemy. Posypujemy wierzch  płatkami. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy ponownie na 12 godzin do wyrośnięcia. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie moimi oczami

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.