Przepis na : obiad
Po chwili przerwy, kiedy nie tylko nie gotowaliśmy, lecz także prawie nie jedliśmy, ocierając się omal o śmierć z wycieńczenia, wracamy do kuchni z całą masą nowych przedmiotów, naczyń, ceramiki i pyszności. W międzyczasie połączyliśmy mnóstwo kabelków, przerżnęliśmy wiele kantówek, puszczaliśmy prąd, wysadzaliśmy korki, wieszaliśmy obrazy na #POLIGONIE , nosiliśmy standy na Slow Markecie nad Wisłą . Słowem, zajmowały nas bardzo męskie zabawy. Ale o to jesteśmy i zapraszamy na szybki numerek do naszej kuchni... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Fajnie, jak jest duży i ciężki, ale liczy się jeszcze technika, pomysły i umiejętność wsłuchania się w potrzeby drugiego człowieka...
Wałek do ciasta. Skoro wałek, to ciasto. Najwięcej pewnie będzie tu w związku z tym deserów. Przynajmniej przez jakiś czas. A ten przyjdzie później też na wszystko inne.
Będzie pysznie i zabawnie.
Proudly cooked in Poland!