Clafoutis: czyli skoro francuski, to nawet zakalec zrobi furorę
Clafoutis: czyli skoro francuski, to nawet zakalec zrobi furorę
Przepis na : deser
Kuchnia francuska ma w sobie coś takiego, że na samą myśl o niej prostujemy się przy stole, przyciągamy do siebie łokcie i dystyngowanie posługujemy się nożem i widelcem. Nawet o niej rozmawiać nie wypada, trzymając nogi na stole. Francja, a szczególnie Paryż, to miejsce nie tylko niezwykle romantyczne (która z nas choćby przez moment nie marzyła o oświadczynach na szczycie wieży Eiffela...?), ale również niemal onieśmielająco eleganckie. Obcować z artystami i sztuką można tam na każdym rogu, a kiedy myślimy o ar... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pożeraczka, czyli raz adobrze
Autor
gin
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
czereśnie, ciasto, wiśnia, francuskie, ciasta z kremami, ciastka kremówki, desery, deser, słoik, sok, ciasto z bezami, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto na zimno, ciasto wiśniowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, deser z owocami
Inne przepisy z Pożeraczka, czyli raz adobrze
Dodaj komentarz