Tort cytrynowy z lemon curd i miętą

Tort cytrynowy z lemon curd i miętą

Tort cytrynowy z lemon curd i miętą

Przepis na : deser

Tort cytrynowy z konfiturą cytrynową, kremem lemon curd, nasączony syropem cytrynowym.  Konfiturę przygotowałam dzień wcześniej. Biszkopt, kremy i dekoracje zrobiłam następnego dnia. Tort jest zrobiony bez cukru na ksylitolu. KONFITURA CYTRYNOWA Składniki: 4 bio cytryny 1/2 szklanki ksylitolu 1/2 szklanki wody szczypta szafranu (opcjonalnie) Przygotowanie: Cytryny dobrze umyć, zalać wodą i gotować 10 minut. Wyjąć i wystudzić. Wystudzone pokroić delikatnie na ćwiartki (są bardzo miękkie) wyjąć pestki jeśli s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.