Gdy mają przyjść goście jest zawsze problem, co im podać do jedzenia. Najłatwiejsze i najchętniej zjadane są potrawy tak „na jeden gryz”, gdyż nikt specjalnie nie skupia się na jedzeniu, ale każdy lubi smacznie zjeść. Mało kto lubi siedzieć przy stole, na którym są tylko jakieś chrupki czy paluszki, może po prostu już ten wiek zmusza nas do wymyślenia czegoś domowego. Bardzo popularnym jedzeniem są jajka z majonezem, ja chciałabym dzisiaj korzystając z przepisu koleżanki pokazać trochę coś odmien... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Projektantka instalacji sanitarnych. Pasjonatka gotowania i motocykli