Indyk z ajvarem

Indyk z ajvarem

Indyk z ajvarem

Obco brzmiące słowo ajvar, kryje za sobą pastę warzywną. Głównym jej składnikiem jest pieczona papryka i bakłażan. Wszystko doprawiane solą, czosnkiem, octem, solą i nawet chili. Można ją kupić w sklepie sieciowym ( w słoiku ) i używać według uznania. Ja przygotowałam udziec z indyka. Koniecznie spróbujcie. Składniki: 1 spory udziec z indyka Papryka słodka Papryka ostra Sól Niewielka ilość oleju ( ok. 2 łyżki ) Ajvar  ( ok. 400 g ) Bulion około 300 ml Wykonanie: Udziec nacieramy solą i sporą ilością papryk.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, indyk, kluski, kasza, pasta, mięso, pasty, ziemniaki, słoik, dania mięsne, mięso duszone, mięsa pieczone, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczone ziemniaki, drugie danie

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.