PASTA PAPRYKOWO-SŁONECZNIKOWA

161
  • PASTA PAPRYKOWO-SŁONECZNIKOWA
  • PASTA PAPRYKOWO-SŁONECZNIKOWA

    Wałkuję nadal temat lata i jego smaków. Wróć! Nie "wałkuję" a  - blenduję. Tym razem sezonową paprykę i pomidora. Łączę z nasionami słonecznika, by utworzyć pyszną, letnią pastę do chleba. Wyrazista, aromatyczna, klasyczna - takimi epitetami bym ją określiła.  A Ty jakich przymiotnikow użyjesz do jej opisu? Składniki na 500 ml słoik pasty: 1 czerwona papryka, 1 świeży pomidor, 5 kawałków suszonych pomidorów, szklanka łuskanych pestek słonecznika, 4 łyżki oliwy z oliwek, 3 -4 ząbki czosnku, sól i pieprz... Czytaj dalej na blogu Jeść, by żyć w zdrowiu


    Inne przepisy z Jeść, by żyć w zdrowiu

    Dodaj komentarz