Chyba za sprawą zbliżającej się wiosny ostatnio mam smaka na lekkie, biszkoptowe ciasta. Zapraszam na kolejny klasyk, słynną W-Z. Do dziś pamiętam pyszną W-Z-etkę zjedzoną w kawiarni w Międzyzdrojach, jakieś 25 lat temu. Nie uwieżycie, ale dziś za sprawą przepisu od Asi, udało mi sie odtworzyć ten sam smak. I poczułam się o 25 lat młodsza! To zdecydowanie najlepsza W-Z jaką zrobiłam, a biszkopt bardzo przyjemnie mnie zaskoczył, był wyjątkowo wilgotny i “mięsisty”. Na pewno zagości u mnie na stałe i wyko... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Ja to ciasto mam w planach już od roku i do tej pory nie zagościło u mnie na stole. Szkoda bo u Ciebie wygląda przepięknie :)
Kasiu, bardzo piękna ta Twoja W-Z - ka. Cieszę się bardzo, że smakowała i że przepis się przydał. A jeśli chodzi o biszkopt to dla mnie jest jednym z najlepszych. Pozdrawiam ciepło. PS. Będzie mi miło jak podeślesz fotkę do galerii :-)
ILove Bake, nieskromnie powiem( :-), ze smakuje tak wybornie jak wyglada) jest rewlacyjne! Moze sie skusisz na Swieta?pozdrawiam wiosennie)
Asiu, jest rewelacyjna!! najlepsza jaka zrobilam, a moze nawet jadlam)) he he!Dzis wieczorkiem podesle fotke!pozdrawiam slonecznie!
Zachęcamy do wzięcia udziału w konkursie Bakalland na naszym facebooku. Do wygrania bakalie i zestawy akcesoriów kuchennych. A już niedługo więcej możliwości typowo dla promocji blogów kulinarnych, także zapraszamy do śledzenia profilu :)