Tradycyjne cebularze

Tradycyjne cebularze

Tradycyjne cebularze

Przepis na : śniadanie

Wczoraj były bułeczki z musztardą, dziś coś na podobne bułeczek, mianowicie cebularze. Czyli małe placuszki z farszem z cebuli i maku. Jednak jest to cebula przygotowana w szczególny sposób... Cebularze świetnie pasują jako dodatek np. do zup czy kiełbasek z grilla. Ja osobiście uwielbiam je odgrzane właśnie na grillu:) Składniki:500g mąki pszennej, 20g świeżych drożdży, szklanka mleka, 60g masła lub margaryny, 2 cebule, 2 łyżki maku (użyłam BackMit), 2 łyżki oleju rzepakowego (użyłam Rapso), sól, pieprz, łyżeczka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Andźka, 13 września 2013 13:25:59

Cebularze kojarzą mi się z liceum i przemiłą panią sklepikarką :) Piękne te Twoje cebularze,a zdjęcia cud i miód!

Ania, 13 września 2013 13:47:26

Mam takie same wspomnienia jak Andźka, liceum i cebularze zjadane na murku ;) Pyszne muszę zrobić :)

Łucja, 13 września 2013 16:45:09

bardzo mi się podobają takie bułeczki z cebulką :) z pewnością kiedyś zrobię :)

Nashelly, 13 września 2013 17:27:20

Uwielbiam, muszę sama wreszcie zrobić :D Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

Justyna Bąk, 13 września 2013 18:28:17

jak ja lubię te bułki:D:D cebularze są świetne:)

z miłości do słodkości, 13 września 2013 21:02:18

Dziękuję:):) Gorąco polecam:)

Beatrice, 14 września 2013 00:48:52

Uwielbiam cebularze :-)

z miłości do słodkości, 16 września 2013 12:28:01

Ja także;):)