Przepis na : śniadanie
Wczoraj były bułeczki z musztardą, dziś coś na podobne bułeczek, mianowicie cebularze. Czyli małe placuszki z farszem z cebuli i maku. Jednak jest to cebula przygotowana w szczególny sposób... Cebularze świetnie pasują jako dodatek np. do zup czy kiełbasek z grilla. Ja osobiście uwielbiam je odgrzane właśnie na grillu:) Składniki:500g mąki pszennej, 20g świeżych drożdży, szklanka mleka, 60g masła lub margaryny, 2 cebule, 2 łyżki maku (użyłam BackMit), 2 łyżki oleju rzepakowego (użyłam Rapso), sól, pieprz, łyżeczka... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Cebularze kojarzą mi się z liceum i przemiłą panią sklepikarką :) Piękne te Twoje cebularze,a zdjęcia cud i miód!
Mam takie same wspomnienia jak Andźka, liceum i cebularze zjadane na murku ;) Pyszne muszę zrobić :)
bardzo mi się podobają takie bułeczki z cebulką :) z pewnością kiedyś zrobię :)
Uwielbiam, muszę sama wreszcie zrobić :D Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl