Dynia piżmowa w ziołowo-miodowej marynacie

Dynia piżmowa w ziołowo-miodowej marynacie

Dynia piżmowa w ziołowo-miodowej marynacie

Dynia piżmowa charakteryzuje się słodkim smakiem o orzechowej nucie i zapachem piżma. Jak każda dynia idealnie nadaje się do kremowych zup, chlebów i jako składnik ciast i deserów. Dynia piżmowa jest smaczna także pieczona. Oto prosty przepis na niebanalne danie, czyli pieczoną dynię piżmową w marynacie z suszonych ziół i miodu. Składniki 1 dynia piżmowa 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka mieszanki suszonego czosnku, suszonej natki pietruszki i płatków chili 1 łyżka miodu gryczanego sól Dynię myjemy i usuwamy pest... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Autor

My Chcemy JeśćMy Chcemy Jeść

Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, deser, desery, zupa, chleb, ciasto, słoik, mięso, przekąski, dania na gorąco, proste ciasto, prosta zupa, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, mięsa pieczone, bez pieczenia, chleb mieszany, ciasto na zimno

Inne przepisy z My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.