Konfitura wiśniowa

Konfitura wiśniowa

Konfitura wiśniowa

Przychodzi lato, mój ulubiony czas... Czas przetworów! :) Składniki: 2 kg wiśni ok 0,5 kg cukru Najpierw wiśnie należy umyć a następnie wydrylować... Tak wiem jest to bardzo przyjemne i dynamiczne zajęcie :) Ale jak pomyślę sobie o pysznej konfiturze to nie przeszkadza mi monotonne wyciąganie pestek :) drylownica przyspiesza robotę a jeżeli ktoś jej nie to są dwa wyjścia: pierwsze... można kupić, na allegro koszt takiej drylownicy to 10-15 zł, drugie... można poradzić sobie ręcznie, np nożykiem, agrafką al... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Viki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.