Mus - konfitura z wiśni peruwiańskiej z figa i śliwką kalifornijską

Mus - konfitura z wiśni peruwiańskiej z figa i śliwką kalifornijską

Mus - konfitura z wiśni peruwiańskiej z figa i śliwką kalifornijską

ViolaPassion  Kolejna konfitura. Wymyślona o tako na poczekaniu Szukałam czegoś do mięsa, a akurat te produkty miałam pod ręką. Stąd też się wziął ten mus  który jest wspaniały do mięsa jak i do kanapki. Bardzo prosty przepis : 1 słoik  5 fig 10 wiśni peruwianskich Garść śliwki suszonej kalifornijskiej 1 szklanka cukru 1 szklanka wody 1/2soku z limonki Owoce myjemy . Kroimy w krążki figi ,dodajemy cała wiśnie i śliwke. Zasypujemy szklanka cukru. Pozostawiamy na dwie godziny . Dodajemy sok z limonki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Viola cooks with passion

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.