To moja kolejna propozycja na wykorzystanie piersi z kurczaka. Tym razem nadzienie z żurawiną i chrzanem owinięte boczkiem wędzonym. Z wierzchu pyszny chrupiący boczek dzięki któremu mięso jest soczyste i aromatyczne. Słodka żurawina i ostry chrzan równoważą się w smaku. Całość duszona w śmietanie. Podałam do nich gotowany kalafior i kluski śląskie. Składniki: 3 piersi z kurczaka 9 łyżek żurawiny Kresto 2 łyżeczki chrzanu z słoika 1 kulinarne inspiracje kurczak ze śliwką w boczku Kamis 150 ... czytaj dalej...
Roladki wyglądają obłędnie- ja poproszę bez żurawinki, coś nie przepadamy za sobą:)Miłego dnia:)
Całe szczęście , że jestem po obiedzie :) Przepyszny obiad, świąteczny!
Alu jak zwykle cieszysz oczy Twoimi daniami - Piękne!Pozdrawiam i życzę kolejnych takich pyszności :)Olinka - Smakowy Raj
Ale tu ta żurawina z dodatkiem chrzanu ma bardzo ciekawy słodko ostry smak. Zachęcam do wypróbowania.:)
Śliczne te roladki,ciekawe połączenie z żurawiną,a sosik pychota.
Jaki super pomysl Alu!:) Chyba kiedys podkradne:) Piekne zdjecia jak zawsze!:)