Racuchy z malinami i śmietaną

Racuchy z malinami i śmietaną

Racuchy z malinami i śmietaną

Składniki: 1,5 szklanki mleka 1/4 kostki świeżych drożdży 1 łyżka oleju 2 łyżki cukru 10 łyżek mąki 1 jajko kwaśna śmietana ( lub jogurt naturalny) 1 szklanka malin ( użyłam malin ze słoika) Sposób przygotowania: 1. Mleko podgrzać ( ma być ciepłe ale nie gorące). 2. W podgrzanym mleku rozpuścić drożdże. Dodać olej, cukier, jajko oraz mąkę. Dokładnie wymieszać i pozostawić na ok. 10 min. do podrośnięcia. 3. Usmażyć racuchy na rozgrzanym oleju i pozostawić przez chwilę na ręczniku papierowym aby odsączyć nadm... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu A Ty Smakuj Mnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.