Ogórki meksykańskie

Ogórki meksykańskie

Ogórki meksykańskie

Ogórki meksykańskie  2,5 kg małych ogórków 4 łyżki soli Zalewa : ·          1 główka  czosnku ·          1 łyżeczka chili ·          40 dkg cukru ·          8 łyżek oleju ·          1 ½ szklanki octu Ogórki pokroić na grubsze plasterki  ok. 1,5 cm grubości. Zasolić  warstwami na ok. 6 godzin- odlać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aromatyczne Podróże

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.