Szarlotka pod budyniem :)

Szarlotka pod budyniem :)

Szarlotka pod budyniem :)

Nowy pomysł na wykorzystanie zbiorów pysznych, soczystych jabłek :)    Składniki na ciasto: - 3 jajka - 3 łyżki cukru - 5 łyżek mąki pszennej - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 200 ml wody gazowanej Białka ubijamy i miksujemy z pozostałymi składnikami. Jeżeli masa wyjdzie zbyt sucha, dodajemy więcej wody czy mleka, jeżeli zbyt wodnista więcej mąki :) Ciasto wylewamy do tortownicy obłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku ustawionym na 180*, około 45 minut... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowie na języku :P

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję