Szarlotka pod budyniem :)
Szarlotka pod budyniem :)
Nowy pomysł na wykorzystanie zbiorów pysznych, soczystych jabłek :) Składniki na ciasto: - 3 jajka - 3 łyżki cukru - 5 łyżek mąki pszennej - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 200 ml wody gazowanej Białka ubijamy i miksujemy z pozostałymi składnikami. Jeżeli masa wyjdzie zbyt sucha, dodajemy więcej wody czy mleka, jeżeli zbyt wodnista więcej mąki :) Ciasto wylewamy do tortownicy obłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku ustawionym na 180*, około 45 minut... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zdrowie na języku :P
Autor
Zdrowie na języku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szarlotka, szarlotka z budyniem, jabłka, galaretka, ciasto, budyń, słoik, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasta z jabłkami, ciasto z masą budyniową, pyszne ciasto, ciasto budyniowe, ciasto z białek , ciasto z galaretka, pieczone jabłka, jabłka pieczone, szarlotka z jabłkami, ciasto mleko w proszku, przepis na coś slodkiego, mleko w proszku
Inne przepisy z Zdrowie na języku :P
Dodaj komentarz