Przetwory-kompot z truskawek

Przetwory-kompot z truskawek

Przetwory-kompot z truskawek

Sezon truskawkowy powoli się kończy więc trzeba zachować trochę truskawek na potem. Trochę zamoziłam do wypieków. Zrobiłam też dżemik i taki kompocik jak robi moja mama. Wystarczy potem rozcieńczyć go z wodą i już mamy gotowy truskawkowy napój zimową porą. Można przecież taki kompot ugotować z mrożonych truskawek ale mrożenie według mnie nieco zmienia smak truskawek. Ten ze słoiczka pachnie jak świeże truskawki:)składniki:2 kg truskawek1 kg cukru1/2 szklanki wodyZ truskawek usunąć szypułki, opłukać je i osączy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.