Orzechowy przekładaniec

Orzechowy przekładaniec

Orzechowy przekładaniec

To ciasto mnie zachwyciło, swoją prostotą, elegancją i smakiem. Idealnie kruche ciasto, dżem, orzechy, a wszystko to spojone kremem budyniowym. Trzeba się trochę "pobawić" z jego wykonaniem, ale wygląd i smak wszystko wynagradzają. Ciasto białe: 3 3/4 szkl. (500 g) mąki 1/2 szkl. (100 g) cukru 1 cukier waniliowy 1 margaryna 1 jajko 3 łyżki śmietany 18% 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto, a następnie odstawiamy je do lodówki na co najmniej 30 minut. Ciasto ciemne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cynamonowe szczęście

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

cynamonoweszczesciecynamonoweszczescie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, placki, krem, orzechy, budyń, kruche ciasto, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto z orzechami, orzechy włoskie, słoik, wielkanoc, mleko w proszku, ciasto budyniowe, placki ziemniaczane, ciasto ucierane

Inne przepisy z Cynamonowe szczęście

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.