„Piernikowy Smak” Siostry Anastazji

„Piernikowy Smak” Siostry Anastazji

„Piernikowy Smak” Siostry Anastazji

Cóż tu dużo pisać – ciasto smakuje dokładnie tak jak się nazywa;) Do przygotowania ciasta używamy bowiem zmielonych na drobno pierniczków lukrowanych. W oryginale jest to ciasto z wkładką z owocami czarnej porzeczki, jednak z braku kompotu z porzeczkami zdecydowałam się na wiśnie, które również świetnie tutaj pasują. Siostra Anastazja kolejny raz nie zawodzi – ciasto jest niebanalne, wysokie i bardzo smaczne. Ja z przezorności zmniejszyłam ilość cukru w cieście i masie z 1 szklanki do 3/4 –... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Ciasta i inne przepisy Siostry Anastazji na Boże Narodzenie

Dzięki swojej otwartej postawie i wielu ciekawym przepisom zdobyła zaufanie większości Polaków i jej książki sprzedają się w milionowych nakładach egzemplarzy.

Czytaj dalej...

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Pierniczki przepis

Znajdź przepisy na inne pierniczki w proponowanych pierniczkach!

Czytaj dalej...

Autor

SmakiNaTalerzuSmakiNaTalerzu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, wiśnia, galaretka, pierniczki, budyń, ciasta z masa, mielone, czarna porzeczka, piernik, słoik, ciasto z galaretka, ciasta siostry anastazji, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, ciasto z porzeczką, ciasto wiśniowe, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto bez pieczenia z galaretka, pierniczki z nadzieniem, ciasto ucierane

Inne przepisy z Smaki Na Talerzu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.